BOOT TEXEL

Actuele weer Texel

Actueel weerbericht van Texel

Actuele weer De Koog

Licht bewolkt

17.0 °C

    Max Min
vrijdag 16 12
zaterdag 20 14
Sunday 20 12

Informatie over de boot naar Texel

Informatie over de boot overtocht naar Texel

Informatie over de boot naar Den Helder

Informatie over de boot overtocht naar Den Helder

Informatie over schepen en tickets

Bekijk het actuele weer en weersverwachting van Texel

Het weer op Texel

Het weer op Texel speelt een belangrijke rol voor texelgangers die het eiland verkennen, jaarlijks gaan veel bezoekers naar het eiland om van het mooie weer, de rust en ruimte te genieten. Van te voren weten hoe het weer wordt is erg van belang, niemand wilt tenslotte kamperen in de duinen tijdens een storm.
Gelukkig heeft Texel met ruim tweeduizend zonuren per jaar heel vaak mooi weer en hierdoor is Texel bij velen een zeer geliefde vakantiebestemming, jaarlijks keren vele mensen terug naar het eiland en vele gezinnen komen ieder jaar terug naar het eiland.

Hoewel het op het eiland vaak lekker warm is, zorgt de omliggende zee, net als bij de andere waddeneilanden voor een verkoelende zeewind, hierdoor is het altijd iets koeler en vooral aangenamer dan in het binnenland.
Texel biedt met zijn lange zandstranden, vele bossen en natuurgebieden en talloze activiteiten, een prachtige vakantieplek voor jong en oud voor zowel rustige als actieve vakanties. 
Veel activiteiten op Texel zijn sterk afhankelijk van het weer, harde wind kan bijvoorbeeld watersporten zoals surfen en kitesurfen bemoeilijken, terwijl hevige regenval andere buitenactiviteiten kan beïnvloeden. 
Doordat Texel aan de westkant aan de Noordzee ligt kan het er soms fink waaien en stormen. Bij winderig weer is het dan ook aangenamer in de beschutting van het bos, waar hoge bomen de wind breken.
Op Texel zijn verschillende beschermde natuurgebieden waar tijdens het broedseizoen gebieden zoals De Slufter, De Muy en Utopia rijk zijn aan vele vogelsoorten. Op Texel worden jaarlijks meer dan 400 vogelsoorten geteld. Als je naar Texel gaat neem dus vooral je verrekijker mee. 
Bij het plannen van een vakantie op Texel is het verstandig om de weersverwachting in de gaten te houden. Hoewel het wekenlang prachtig weer kan zijn, kan het weer ook snel omslaan, wat vraagt om flexibiliteit in je vakantieplannen. Gelukkig biedt Texel, ongeacht het weer, altijd genoeg binnenactiviteiten om van te genieten.

De eerstvolgende boot naar Texel vertrekt om: 11:30

Getijden Texel

Informatie over de huidige en aankomende getijden rond Texel

P2000 Texel

De laatste P2000 meldingen op Texel van Politie, brandweer en ambulance